Ziua Europei, ziua noastră a românilor

The following two tabs change content below.
Grupo Método
Consultora Global de Servicios Educativos y Proyectos Sociales.
Grupo Método

Últimas entradas de Grupo Método (ver todo)

Ziua de 9 mai este una specială pe întreg continentul nostru deoarece sărbătorim Ziua Europei. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei. Iată astfel de ce 9 mai a devenit de atunci un prilej de celebrare a păcii și diversității în unitate ca cetățeni europeni. În majoritatea statelor membre UE, dar și în state care candidează la Uniunea Europeană, cum este cazul de astăzi al Turciei, se desfășoară diferite activități de celebrare a acestui moment.

9 mai 2016 marchează 10 ani de când România a devenit oficial un stat al Comunității Europene, iar Bucureștiul, implicit, o capitală europeană tot mai înfloritoare, dornică să se alinieze la standardele marilor capitale ale continentului.

La Metodo formăm o familie numeroasă, iar totul a început chiar cu mult mai devreme decât aderarea noastră la UE, în anul 1999 în Vigo, Spania. Astăzi, grupul Metodo înseamnă un complex de companii internaționale specializate în dezvoltare de proiecte, formare, cercetare socială și soluții e-learning cu sedii în țări precum: România, Columbia, Panama, Mexic, Chile și Peru.

Colaborarea fructuoasă dintre cele două entități din Spania și România a avut rezultate cu impact pozitiv în țara noastră. Una dintre bunele practici importate cu succes din Spania a fost cea a „Promotorului Laboral”. Beneficiarii vizați de către proiect au fost specialiștii care își desfasoară activitatea în serviciul de ocupare a forței de muncă, indiferent de organizație sau instituția în care își desfasoară activitatea (cum ar fi Primărie, ONG, SPO etc), și care au cunoștințe vaste despre piața forței de munca în zona în care acționează: angajatori, profesii cerute, locuri de muncă vacante, tendința pieței de muncă. Mai exact, Promotorul Laboral este un exemplu spaniol de bună practică în domeniul accesului pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile. În România, s-a dorit o îmbunătățire a serviciilor oferite de către specialiștii în ocupare și astfel, proiectul a avut ca beneficiar Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova și a fost implementat în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, SC Global Commercium Development și Método Estudios Consultores SL – SPANIA.

De ziua Europei să ne bucurăm că un astfel de exemplu nu este singular și atipic, ci mai degrabă norma după care ne ghidăm într-o dezvoltare continuă și armonioasă a societății românești.

Metodo România. Dedicați oamenilor!

Metodo România este o companie specializată în oferirea de soluții de formare profesională continuă, cercetare și analiză în domeniul muncii și protecției sociale și asistență tehnică pentru designul și managementul de proiect, adresându-și serviciile atât către instituții publice, cât și către organizații private.

Tehnologia, angajații și metodologia sunt aliniate la ceea ce facem cel mai bine și ne place să facem: implementare de proiecte, formare profesională și consultanță în management și finanțări nerambursabile.

Prin tot ceea ce facem sprijinim oamenii în demersurile și planurile lor de dezvoltare personală și profesională prin formare inovatoare și personalizată, acces simplu la oportunități de finanțare și servicii de consultanță care răspund întotdeauna așteptărilor lor.

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare: Facebook, Twitter și Instagram.

 

building-79221_1920

No hay comentarios

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>