Sustinem dezvoltarea profesionala a femeilor

The following two tabs change content below.
Grupo Método
Consultora Global de Servicios Educativos y Proyectos Sociales.
Grupo Método

Últimas entradas de Grupo Método (ver todo)

În luna Mărțișorului este firesc ca reflectoarele să fie îndreptate spre reprezentantele sexului frumos, în special în ceea ce privește dezvoltarea profesională și personală a acestora și cu atât mai mult din perspectiva legislației privind egalitatea de șanse și de gen.

Dezvoltarea profesională a femeilor este un subiect viu în România. Recunoaștem faptul că nu trăim într-o lume fair-play, iar femeile au nevoie adesea de sprijin în capacitare pe parcursul formării abilităților pe piața muncii. Noi considerăm că progresul vine odată cu asumarea responsabilității fiecăruia dintre noi. De noi toți depinde shimbarea pe care ne-o dorim în lume și prin implicarea fiecăruia vom face ca ziua de mâine să aducă un nou pas către țelul unei lumi echilibrate din punct de vedre al egalității de șanse și de gen.tablet

România a progresat în domeniul egalității de gen în ultimii ani, dar chiar și în ziua de astăzi încă mai avem de-a face cu anumite provocări, cum ar fi egalitatea salarială a femeilor și bărbaților, segregarea de gen verticală și cea orizontală  sau stimularea femeilor de a accede la facultăți tehnice și de inginerie, sau de a prelua funcții de conducere în afaceri sau organizații ce țin de domenii tehnice.

Metodo Studii Consultanță România se mândrește cu faptul că în componența sa de personal  femeile au o pondere majoritară, iar pentru noi, dezvoltarea profesională și personală a angajatelor este o preocupare continuă, ele având la dispoziție platforma online a companiei, cursurile elaborate de aceasta și oportunitatea de a se implica în proiecte care să le dezvolte abilități specifice, precum leadership, comunicare, negociere, vânzări, scriere de proiecte sau  consultanță.woman

Compania noastră susține conceptul egalității de șanse și în cadrul proiectelor implementate. În ceea ce privește proiectul ABIL – Asistență individualizată pentru integrarea durabilă pe piața muncii a persoanelor vulnerabile, peste 300 dintre cei 525 de participanți au fost femei. Metodo s-a implicat, alături de partenerii săi, în dezvoltarea unui cadru de sprijin pentru femeile care doresc să participe la cursuri și să se angajeze, prin contribuția sa la realizarea centrelor de incluziune socială și a băncilor de timp. În cadrul acestora, femeile au putut participa la cursuri de calificare, în timp ce pentru copiii lor au fost amenajate spații de joacă și au fost dezvoltate servicii de animare socio-educativă.

Dacă vorbim despre de sprijin pentru accesul femeilor la oportunități de finanțare și ocupare de funcții de conducere în domeniul business, compania noastră a făcut parte în anul 2015 dintr-un consorțiu care a gestionat fonduri dedicate dezvoltării a noi afaceri în cadrul proiectului Startup Antreprenorial. Printre aceste afaceri, se numără două startup-uri deținute de femei, care își continuă dezvoltarea la aproape 2 ani de la înființare. Metodo România a gestionat procesul de înființare și dezvoltare a  acestor afaceri: este vorba de un cabinet de psiho-pedagogie pentru copii și de un magazin de încălțăminte de piele. Puteți să le urmăriți experiențele în materialele video de aici și aici.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, echipa Metodo Studii Consultanță România vă dorește o primăvară frumoasă și plină de oportunități de dezvoltare profesională și personală!

Sloganul Metodo România este: Dedicați oamenilor!

Sub acestă deviză Metodo România își adaptează  în permanență viziunea și serviciile astfel încât să corespundă nevoilor specifice ale publicului.  Metodo România este o companie specializată în oferirea de formare profesională, soluții de e-learning, studii și cercetări de piață, consultanță în management și implementare de proiecte, servicii destinate atât instituțiilor publice, cât și organizațiilor private și persoanelor fizice.

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare: Facebook, Twitter și Instagram.

 

No hay comentarios

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>