5 intrebari ale viitorilor antreprenori Romania Startup Plus clarificate

The following two tabs change content below.
Grupo Método
Consultora Global de Servicios Educativos y Proyectos Sociales.
Grupo Método

Últimas entradas de Grupo Método (ver todo)

Începând din 2017, Programul Operațional Capital Uman finanțează peste 2500 de antreprenori debutanți cu maxim 40.000 de Euro nerambursabili per afacere nou înființată prin schema de granturi România Startup Plus.

Pe baza experienței sale de administrator de granturi, Metodo Studii Consultanță România vă prezintă răspunsurile la 5 întrebări esențiale pentru orice viitor antreprenor care dorește finanțare prin România Startup Plus.

  1. Cui se adreseaza programul România Startup Plus?

Poți beneficia de finanțare pentru înființarea unei afaceri prin România Startup Plus dacă îndeplinești următoarele condiții:

  • esti șomer și ai peste 18 de ani;
  • ești persoană inactivă: student sau persoana casnică, și ai peste 18 ani;
  • ai peste 18 ani și ai un loc de muncă și vrei să înființezi o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă;
  • ai domiciliul sau reședința în mediul rural sau în cel urban, într-una dintre cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate ale României, respectiv Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est sau Sud Muntenia.
  1. Ce primești ca beneficiar al România Startup Plus?

Administratorul proiectului în care te înscrii iți va oferi un program integrat de stimulare a antreprenoriatului, care are 3 etape:

Etapa I – Formare antreprenorială, pe parcursul căreia primești noțiunile fundamentale de antreprenoriat (60 de ore de curs), înveți să își dezvolți singur un plan de afaceri, participi la un concurs de planuri de afaceri și, dacă ești declarat câștigator, semnezi un acord de finanțare în valoare de maxim 40.000 de Euro nerambursabili.

Etapa II – Implementarea planului de afaceri, în timpul căreia primești mentorat de la antreprenori și specialiști (maxim 6 luni) și ai un expert monitorizare care este alături de tine în toate aspectele ce țin de implementarea fondurilor europene (raportări, achiziții, identitate vizuală, etc) pe parcursul a 12 luni, jobul tău în acest an fiind să îți dezvolti afacerea în mediul urban din regiunea ta de reședință și să creezi minim 2 locuri de muncă.

Etapa III – Sustenabilitatea afacerii, cu o durată maximă de 6 luni, pe parcursul căreia vei aplica tot ceea ce ai învațat în etapa a II-a pentru a maximiza efectele pozitive ale finanțării obținute și vei face primii pași fără sprijinul fondurilor, însă vei avea alături expertul monitorizare, care te va menține concentrat pe drumul tău.

Metodo a pus accent pe dezvoltarea unei relații de încredere și continuitate cu antreprenorii sprijiniți, punând la dispoziție o echipă de experți care a fost alături de ei de la momentul participării la cursul de competențe antreprenoriale și până la momentul depunerii rapoartelor finale de cheltuieli.

  1. Am deja cursul de Compețente antreprenoriale. Mai sunt eligibil?

Răspunsul este da. Dacă ai facut deja un curs de Competențe antreprenoriale, te poți înscrie direct în concursul de planuri de afaceri și poți participa apoi la sesiunile de mentorat organizate în etapa a II-a – Implementarea planului de afaceri, dar trebuie să îndeplinești condițiile de acces în program (vezi răspunsul de la întrebarea 1)

  1. Nu am experiență în antreprenoriat. O să fiu depunctat?

Nu, nu vei fi depunctat. Ideea ta de afaceri este la fel de valoroasă ca a oricărui alt participant la concursurile de idei de afaceri România Startup Plus. Ceea ce îl interesează pe finanțator este să ai experiența în domeniul în care vrei sa îți înființezi afacerea și să fii 100% implicat și 100% realist în ceea ce privește planul de afaceri pe care îl propui.

Din experiența Metodo, doar 20% dintre persoanele care s-au prezentat în concursul de planuri de afaceri și au fost finanțate mai avuseseră tentative anterioare de antreprenoriat. Secretul celorlalți 80% a fost o bună cunoaștere a domeniului în care au decis să își înființeze afacerea și atenția acordată elaborării planului de afaceri.

  1. Cine îmi evaluează ideea de afaceri?blueprints

Ideea de afaceri va fi evaluată de un juriu independent, format din antreprenori din diverse industrii, membri ai unor organizații patronale și ai unor instituții financiare bancare și non-bancare, așadar vei avea un feedback relevant și informat cu privire la propunerea ta.

Experiența noastră anterioară ne-a învațat că tu, ca viitor antreprenor, vrei să fii pregatit pentru a face față competiției de planuri de afaceri și a ieși câștigător.

De aceea, Metodo Studii Consultanță România ți-a pregătit o serie de materiale care să te ajute să îți definești mai bine ideea de afaceri și strategia de participare la programul România Startup Plus. Descărca-le de aici!

1. Primul pas în afacerea ta: Planul de afaceri
2. Bune practici și sfaturi pentru afacerea ta

………………………………………………………………………………………………………………………………………

Sloganul Metodo România este: Dedicați oamenilor!

Sub acestă deviză Metodo România își adaptează  în permanență viziunea și serviciile astfel încât să corespundă nevoilor specifice ale publicului.  Metodo România este o companie specializată în oferirea de formare profesională, soluții de e-learning, studii și cercetări de piață, consultanță în management și implementare de proiecte, servicii destinate atât instituțiilor publice, cât și organizațiilor private și persoanelor fizice.

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare: Facebook, Twitter și Instagram.

Pe canalul Youtube puteți urmări experiențele antreprenorilor noștri de succes.

No hay comentarios

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>