Redirecționează 2 % din impozitul pe venit către un ONG

The following two tabs change content below.
Grupo Método
Consultora Global de Servicios Educativos y Proyectos Sociales.
Grupo Método

Últimas entradas de Grupo Método (ver todo)

Ce înseamnă 2 % din impozitul pe venit?

Prevederea 2% este un mecanism de transparenţă fiscală prin intermediul căruia contribuabilii persoane fizice pot să direcţioneze până la 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentală sau ONG (asociaţie sau fundaţie). La fel ca în anii trecuţi, Codul Fiscal pune la dispoziţia contribuabililor mecanismul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2015 către o entitate non profit (asociaţie sau fundaţie). Pentru anul fiscal 2015, termenul limită de depunere este 25 mai 2016.

Cine poate redirecţiona 2%?

Orice persoană cu domiciliul în România, care în anul fiscal anterior (în cazul de faţă este vorba despre anul 2015) a realizat venituri din salarii, asimilate salariilor sau din alte surse (venituri comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, etc) poate direționa 2 % din impozitul pe venit către un ONG.

Descarcă formularul 230 dacă salariul a fost singura sursă de venit în anul precedent.

Descarcă formularul 200 dacă ai avut alte surse de venit în afara salariului.

Cum se procedează?

  1. Completează formularul 230 (sau formularul 200 dacă ai şi alte surse de venit în afara salariului). Nu este necesar să completezi suma, personalul Administraţiei Financiare o va face pentru tine.
  2. Până pe 25 MAI formularul trebuie să fi ajuns deja la Administraţia Financiară de care aparţii. ( Se poate trimite prin poștă cu o scrisoare recomandată).

Iata o serie de opțiuni de ONG-uri spre care v-ați putea îndrepta atenția și formularul pentru susținere:

Nume ONG/ Link formular 2% Activitate
Salvați Copiiisalvati copiii Un gest matur poate salva un copil născut prematur. Redirecționează 2% din impozitul pe venit pentru dotarea maternităților din România. Mai multe informații, aici.
HHC RomâniaHHC Ro Hopes and Homes for Children înseamnă: O casă și o familie pentru fecare copil! HHC urmărește înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial. Detalii.

OvidiuRO

logo_asociatia_ovidiuro

Misiunea OvidiuRo: fiecare copil sărac să beneficieze de educație timpurie de calitate și să devină, astfel, un membru activ al societății românești. Cel mai cunoscut program al ONG-ului este: Fiecare copil în grădiniță! Mai multe, aici.
Habitat for Humanity RomâniaHabitat-for-Humanity-Romania O locuință decentă poate rupe cercul sărăciei. Habitat for Humanity România crede cu tărie în acest lucru din 1976, de când lucrează pentru viziunea asumată: o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent. Mai multe, aici.
Dăruiește Viațădaruieste viata logo Asociația se dedică în mod special identificării de soluții care să crească șansele la viață ale bolnavilor de cancer din România.Mai multe informații.
Fundația Principesa Margareta a României

fundatia-principesa-Margareta

Ajută copiii, familii și vârstnici aflați în situații sociale și materiale dificile. FPMR lucrează în cadrul comunităților defavorizate, pe întreg teritoriul României, oferind beneficiarilor programelor derulate instrumentele și cunoștințele pentru ca aceștia să se poată ajuta singuri. Aflați mai multe detalii de pe pagina oficială a fundației.

WWF România

WWF_Romania

WWF lucrează din 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, Delta Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor.Detalii.
Asociația Pro Infrastructuraasociatia-pro-infrastructura API reprezintă societatea civilă și acționează pentru a aduce transparență și promptitudine în dezvoltarea infrastructurii în România. Mai multe detalii, aici.
Fundația RenaștereaFundatia renasterea Fundația „Renaşterea” pentru Educație, Sănătate și Cultură a fost înfiinţată în anul 2001, aducând pentru prima dată în atenţia publicului din România o problemă cu implicaţii majore în viaţa femeilor: cancerul de sân. Mai multe, aici.
Asociația RomanoButiqRomano-ButiQ- Romano ButiQ a fost înfiinţată în data de 18 aprilie 2011 cu scopul de a promova non-discriminarea prin desfăşurarea de activităţi culturale şi educative. Mai multe infomații.
Agenția ÎmpreunăAgentia impreuna Dezvoltarea comunităților de romi și a proceselor de progres, în contextul drepturilor civile, sociale, politice și economice. Dezvoltarea relațiilor de cooperare și parteneriat cu asociații private, publice, naționale și internaționale, specializate în cercetarea și implementarea programelor sociale pentru romi. Informații suplimentare, aici.

A L E G România

aleg romania

Asociația pentru libertate și egalitate de gen ALEG este activă din 2004 în domeniul combaterii și prevenirii violenței împotriva femeilor și promovării egalității de gen. Detalii.
Mai Mult VerdeMMV  Mai Mult Verde pentru că ne dorim să putem lăsa moştenire copiilor noştri cele patru anotimpuri, apă potabilă şi aer curat, nu un cont în bancă şi un apartament cu patru camere. Mai multe detalii.

ARCEN

arcen_bucuresti_

„Cultură, Educație și Normalitate”, adică, prin cultură și educație avem șanse să ajungem la normalitate. ARCEN crede, deopotrivă, că orice gest cultural are în el o componentă educativă și orice demers care se vrea a fi educațional trebuie să cuprindă valori și repere culturale. Mai multe informații, aici.

Asociația culturală Flower-Power

Flower Power

Asociația Culturală Flower Power este o asociație non-guvernamentală, al cărei scop este susținerea și promovarea tinerilor artiști și a ideilor lor. Detalii.

Link-urile trimit la pagina de unde puteți să descărcați formularele.
ONG-urile din România desfășoară deseori campanii de informare pentru acest demers și, astfel, vă ajută cu instrucțiuni și explicații, precum și un formular tipizat precompletat cu datele necesare donării.

Lista poate continua la nesfârșit. Voi ce cauze susțineți?

Metodo România. Dedicați oamenilor!

Metodo România este o companie specializată în oferirea de soluții de formare profesională continuă, cercetare și analiză în domeniul muncii și protecției sociale și asistență tehnică pentru designul și managementul de proiect, adresându-și serviciile atât către instituții publice, cât și către organizații private.

Tehnologia, angajații și metodologia sunt aliniate la ceea ce facem cel mai bine și ne place să facem: realizarea de proiecte, formare profesională și consultanță.

Prin tot ceea ce facem sprijinim oamenii în demersurile și planurile lor de dezvoltare personală și profesională prin formare inovatoare și personalizată, acces simplu la oportunități de finanțare și servicii de consultanță care răspund întotdeauna așteptărilor lor.

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare: Facebook, Twitter și Instagram.

Spor la donat cei 2 % din impozitul pe venit!

 04.05.2016

No hay comentarios

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>