Construiește-ți un brand puternic cu ajutorul Social Media

The following two tabs change content below.
Grupo Método
Consultora Global de Servicios Educativos y Proyectos Sociales.
Grupo Método

Últimas entradas de Grupo Método (ver todo)

Nu încape nicio îndoială că social media ne-au transformat viețile și ritmul de lucru într-un mod aparte. Comunitatea globală de internauți se bucură în zilele noastre de o conectivitate și interactivitate în timp real fără precedent. În România anului 2016, cifrele ne spun că mai mult de 8 milioane de români folosesc social media, în special Facebook.

Cum poți să iți construiești un brand online puternic folosind Social Media?

1. Alege rețelele sociale care se potrivesc cel mai bine profilului companiei tale
În funcție de specificul modelului de business pe care îl promovezi sau de domeniul în care activează compania, poți alege o rețea socială în favoarea alteia.
Sunt sute de rețele din care poți să alegi, dar trebuie să fii sigur că îți investești energia util, așa că iată câteva caracteristici de reținut.

Facebook este cea mai bună platformă pentru a te promova. Este un spațiu virtual ce permite diversitatea brandurilor și are un nivel de interactivitate foarte ridicat, ceea ce poate fi folosit în avantajul companiei.

Instagram este o opțiune ideală pentru companiile care își permit să investească multă energie în imagini de calitate. Practic, dacă ai un brand de îmbrăcăminte, componenta vizuală este probabil cea mai importantă din secțiunea promovării companiei. Poți foarte ușor să generezi conținut prin publicarea unor imagini referitoare la business-ul tău.

Google + nu este pe atât de popular pe cât s-a dorit, însă trebuie să ții cont că majoritatea celor care frecventează această platformă sunt bărbați interesați de tehnologie, inginerie și alte astfel de profesii tehnice.

Pinterest se află la polul opus, fiind în special un mediu dedicat femeilor care sunt interesate de companii și branduri legate de bijuterii, îmbrăcăminte, cosmetice și decorațiuni interioare.

LinkedIn este opțiunea perfectă de promovare a conținuturilor tale dacă specificul business-ului tău are legătură cu mediul de afaceri, networking-ul profesional și legăturile dintre influențatorii din mediul corporatist.

Twitter este o platformă foarte utilă pentru cei care comunică live, scurt și la obiect. Această platformă se împarte între comunicarea business to business și comunicarea business to client. Dacă reușești să îți păstrezi echilibrul, twitter-iștii te vor primi cu brațele deschise.

 Social Media
Social Media

 2. Conținutul este rege

Un conținut valoros și interesant va fi întotdeauna apreciat și împărtășit pe rețelele sociale, iar acest lucru te poate avantaja! Ai realizat de curând un studiu al pieței în care activezi? Perfect! Tot ce trebuie să faci este să traduci toată infomația specializată sau greoaie într-un mod mai prietenos și să-i lași pe cei interesați să beneficieze de cunoașterea oferită de către compania ta. Interactivitatea de pe anumite platforme de comunicare te poate ajuta să creezi o comunitate cu ajutorul căreia să îți extinzi aria de influență din sectorul de activitate.

Pentru a avea succes în promovarea unui conținut valoros trebuie să nu neglijezi componenta vizuală. De cele mai multe ori, o imagine de calitate poate atrage sau ghida cititorii către parcurgerea întregii secțiuni de conținut. Foarte apreciate sunt și infograficele. Practic cu ajutorul lor sintetizezi informația despre un subiect anume într-o imagine și atragi multe backlink-uri care te ajută la poziționare în motoarele de căutare.

3. Comunică în mod constant

Nimic nu poate fi mai inconvenient decât să fi uitat de către comunitatea pe care ai crescut-o cu grijă. Din acest motiv, asigură-te că menții canalul de comunicare cu cititorii sau clienții tăi activ în permanență. Stabilește-ți un interval de timp pe care să il respecți cu sfințenie și programează-ți din timp articole și studii interesante pe care vrei să le împărtășești. Atenția tot mai solicitată de diverse medii a făcut ca rețelele sociale să lucreze mai serios pentru a reuși să-și mențină o poziție stabilă în mintea internauților. Orice brand manager dedicat înțelege că a comunica, în ziua de astăzi, înseamnă a exista.

4. Investește într-un training de social media pentru angajații tăisocial media training

În mod ideal, toți angajații companiei ar trebui să beneficieze de cunoștințe de bază când vorbim de utilizarea mediilor de socializare. Dacă social media sunt utilizate cu regularitate deja de către aproape toți angajații, dar la un nivel privat, acest lucru trebuie privit ca pe un avantaj serios al companiei.

Cu ABC-ul deja descifrat, poți începe să construiești în mod creativ încrederea pe care angajații ar trebui să o aibă în momentul în care comunică în numele companiei. Un training de Social Media pentru angajații tăi trebuie să fie privit ca pe o investiție în imaginea companiei tale, indiferent de departamentul din care aceștia fac parte. Spre exemplu, dacă cei din departamentul de inovare și tehnologie sunt în permanență la curent cu exemple de succes, de progres din domeniul lor, printr-un modul de formare Social Media ai putea să îi încurajezi să contureze profilul de expert în tehnologie a business-ului tău și pe platformele de comunicare cu publicul vostru.

O strategie de comunicare în social media nu trebuie privită ca pe o povară adaugată la zilele deja pline de stres ale unei echipe, ci dimpotrivă, ca pe o investiție pe termen lung în consolidarea imaginii companiei tale. Cu ustensilele potrivite și cunoștințele șlefuite în comunicarea online, echipa de marketing și vânzări va aduce notorietate brandului. Ceea ce poate fi costisitor într-adevăr este să lași responsabilitatea comunicării în social media la voia întâmplării.

Metodo România. Dedicați oamenilor!

Metodo România este o companie specializată în oferirea de soluții de formare profesională continuă, cercetare și analiză în domeniul muncii și protecției sociale și asistență tehnică pentru designul și managementul de proiect, adresându-și serviciile atât către instituții publice, cât și către organizații private.

Tehnologia, angajații și metodologia sunt aliniate la ceea ce facem cel mai bine și ne place să facem: implementare de proiecte, formare profesională și consultanță în management și finanțări nerambursabile.

Prin tot ceea ce facem sprijinim oamenii în demersurile și planurile lor de dezvoltare personală și profesională oferind formare inovatoare și personalizată, acces simplu la oportunități de finanțare și servicii de consultanță care răspund întotdeauna așteptărilor lor.

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare: Facebook, Twitter și Instagram.

 

 

No hay comentarios

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>